Over mij

Jos Hillebrand

Typen heb ik altijd heel leuk gevonden. Toen ik als 10-jarige van een tante een oude typemachine kreeg met echte ‘hamertjes’, typte ik daar mijn eerste ‘roman’ over damesvoetbal op! Als 13-jarige was het toendertijd ‘gewoon’ dat je op typeles ging. Sindsdien heb ik mijn hele leven lang plezier gehad dat ik toen blind heb leren typen. Met schoolverslagen, huiswerk en later, toen ik werkzaam was als hoofd typekamer en als eindredacteur bij een uitgeverij, heb ik dagelijks profijt gehad van die ene korte cursus jaren geleden. Zelfs nu, als eigenaar van mijn eigen bedrijf Prachtkat, typ ik mijn facturen en klantengegevens sneller dan iemand zonder typediploma.

Daarom vind ik het een uitdaging om kinderen en volwassenen in deze tijd van computers kennis te laten maken van de vele voordelen van blind typen met tien vingers. Boekverslagen, huiswerk, chatten enz., het gaat zoveel makkelijker en sneller als je met tien vingers kunt typen in plaats van met twee!

Toen Gigakids op mijn pad kwam, vielen veel dingen op hun plek. Ik vind het leuk om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met iets wat ik waardevol vind in hun leven. Samen met het programma van Gigakids en Typetrainer!